برای طراحی پورتال های کتابخانه ای ما از سیستم محتوا ساز وردپرس فارسی استفاده می کنیم. این سیستم در بین تمام محتوا سازها قدرتمند و محبوبتر است. خدمات ورد پرس در تمام دنیا برای ساخت وبلاگ ها، وب سایت های حرفه ای، فروشگاه های تجاری آنلاین و هر کس که بخواهد در وب حضور داشته باشد، طراحی شده است. در بین سیستم های محتواساز با 68 درصد استفاده پیشرو و یکه تاز محسوب می شود. (ساخت بیش از 17.5 میلیون وب سایت در نت با ورد پرس)
گرایش زیاد به وردپرس پای استفاده از آن به عنوان پورتال های کتابخانه ای را نیز باز کرده است. اینجا می توانید کتابهایی که در این زمینه تألیف شده است را مرور نمایید. برای دیدن نمونه هایی از این کتابخانه ها به اینجا رجوع کنید (البته مقدار واقعی به مراتب بسیار بسیار بیشتر از این لیست است)
خدمات دیجیتال ما برای کتابخانه های عمومی
1. طراحی وبلاگ کتابخانه ای
2. طراحی پورتال کتابخانه ای
3. ایجاد کتابخانه ی دیجیتال برای منابع الکترونیکی کتابخانه
4. آموزش های مرتبط با کتابداری دیجیتال
ویژگی های کاری و فنی پورتال و وبلاگ کتابخانه ی عمومی طراحی شده در یابش به شرح زیر می باشد:
1. امکان شخصی سازی فوق العاده بالا:
هر نوع طراحی ظاهری مورد نظر کتابخانه توسط یابش قابل اجراست.
2. بی نهایت منو
با پیاده سازی مگا منو در این سیستم شما امکان داشتن همانندی وب های استاندارد جهانی را دارا هستید.
3.منو چسبنده:
این منو به بالای صفحه چسبیده و همیشه همراه کاربر است. از قابلیت های بسیار مهم تجربه ی کاربری دلپسند برای کاربر محسوب می شود.
4.اسلایدر ویژه
زیباترین بخش جذاب وب سایت شما، اسلایدر آنست. این چیزیست که اولین بار کاربر با آن برخورد میکند. اگر با ما بسازید مطمئن باشید جلوه ی زیبای کتابخانه ی شما هیچ گاه از چشمان کاربر الکترونیکی محو نخواهد شد.
قابلیت ویژه: قابلیت نمایش صحیح در وسایل مختلف الکترونیکی اعم از موبایل و تبلت ها با سایز های مختلف یکی از مهمترین نیازهای پورتال های امروز اینترنت است. اکنون این سسیستم ارائه شده توسط ما را کافیست با هر وسیله ای باز نمایید به زیبایی شکل پذیر است. |
5.جعبه جستجوی گوگلی:
امروزه تمام خدمات جستجوی آنلاین کتابخانه ای مبتنی بر جعبه جستجوی گوگلی می باشد. چرا؟ گوگل با یک ظاهر ساده و بی نظیر الگوی این کار در همه جاست.جستجوی شما می تواند در منابع الکترونیکی، منابع چاپی و …. باشد.
6.ابزارک های خدمات:
واقعا بی نظیر و بی نهایت می توانید بسادگی برای هر آنچه در ذهنتان میگذرد یک ویجت زیبا و عالی در وب سایت داشته باشید. کافیست مدل پیشنهادی “یابش” را برای کتابخانه ی خود انتخاب کنید. ابزارک “ساعت کار” ابزارک “سرویس ها” ابزارک “اخبار” ابزارک “آموزش ها” و …………هر تعداد ابزارک مورد نیاز شما باشد اینجا آماده است…
7. بخش تازه ها و معرفی:
در این بخش کتابخانه می تواند آخرین رکوردهای اضافه شده در بخش الکترونیکی یا چاپی را در حد معرفی و اطلاعات کتاب شناختی وارد نماید. از این نوع بخش می توانید بی نهایت داشته باشید.
ما پیش فرض بخش “تازه های منابع” و “معرفی کتاب” را قرار داده ایم. همه چیز دست شماست که چه چیزی قرار بگیرد.
از بخش صفحه ی اول وب کتابخانه ای که خارج شویم می توانیم به دیگر ویژگی های این سیستم اشاره کنیم:
8. قابلیت اضافه کردن منابع الکترونیکی
سیستم وردپرس طراحی شده برای نمایش می باشد. اما این سیستم توانایی ایجاد یک کتابخانه ی دیجیتالی در حد 1-2 هزار عنوان را نیز دارد. ممکن است بخواهیم مقادیر بسیار زیادتری در حد ده هزار عنوان هم به این سیستم ارائه بدهیم امکان پذیر است اما باعث کند شدن می شود بهتر است در اینجور مواقع از کتابخانه ی دیجیتال دی اسپیس استفاده کنیم.
9. قابلیت نمایش فایل های الکترونیکی
ما در اینجا امکان ارائه ی محتوای الکترونیکی کتابخانه بصورت نمایش “گوگلی بوک” مانند ارائه داده ایم. برا دیدن نمونه به اینجا مراجعه کنید.
10. امکان نمایش محتوا و قفل گذاری
سیستم وردپرس امکان اینکه یکسری صفحات خاص را برای کاربران تأیید شده قابل دسترس باشد نه برای عموم طراحی شده است و این قابلیت ویژه امکان این را می دهد که کتابخانه منابع و محتواهای خاص را فقط در اختیار کاربران خود قرار دهد.
11. قابلیت تولید فرم
این امکان یعنی اینکه شما م یتوانید فرم ثبت نام آنلاین کتابخانه داشته باشید و مدارک اعضا رو بصورت برخط دریافت نمایید. اگر بخواهید مسابقه ی آنلاین برگزار کنید براحتی امکان پذیر است. در صورت نیاز به نظر سنجی براحتی با یک فرم تولید کردن می توانید این کار را انجام دهید.
فرم های درخواست منابع و …. همه چیز آنلاین می شود.
12.ابزارهای وب 2.0
شما براحتی می توانید محتوای تولید شده در کتابخانه را به تلگرام ارسال نمایید. این کار برای کانال تلگرام کتابخانه ی شما کار را بسادگی تمام انجام می دهد.
می توانید از تولید محتوای کاربران استفاده کنید. اجازه دهید کامنت زیر مطالب قرار دهند. از rss feed استفاده کنید و آخرین اخبار کتابخانه به آن ها ارسال شود.